Onze uitjes kunnen weer geboekt worden, geheel conform de RIVM richtlijnen
sfeerbeeld Bierwandeling Hoorn

Bierwandeling Hoorn

Deze bierwandeling onthult allerlei leuke 'weetjes' over deze eeuwenoude goudgele drank!

Onze enthousiaste en zeer ervaren gids vertelt jullie tijdens een prettige wandeling door het centrum van Hoorn op humorvolle wijze vele leuke 'weetjes' over Hoorn en haar bierhistorie. Wist je dat bier vroeger door jong en oud werd gedronken omdat het water in de middeleeuwen ondrinkbaar vervuild was? Van het vuile water werd echter wel bier gebrouwen. En omdat daarvoor het water moest worden gekookt werden alle schadelijke beestjes gedood. Zo kon iedereen drinken zonder ziek te worden.

Tussen 1300 en 1650 werd er op jaarbasis meer dan 250 liter bier per persoon gedronken. Hoorn bezat destijds ook haar eigen bierbrouwerijen. Het was vroeger, net als nu, een populaire drank. Reden genoeg om deze gezellige stadwandeling te boeken, en meer te weten te komen over de heerlijke goudgele 'rakkers'!

Uiteraard is deze activiteit ook aan te vullen met een heerlijke bierproeverij!

Prijzen p.p. vanaf (excl BTW) : € 9,50
Duur (in uren): 1,5 uur
Locatie: Hoorn
Opties voor locatie: centrum Hoorn 
Personen aantal: minimaal 10 personen
Bij minder dan 8 deelnemers of grote groepen: prijs op aanvraag
De activiteit is inclusief: begeleiding door professionele VOC-gids.
Verdere mogelijkheden : De prijs van een bierwandeling (1,5 uur) en een bierproeverij met 4 bieren (1,5 uur) , bedraagt € 27,85 p.p. inclusief btw.
Bij slecht weer hebben wij als alternatief een indoorprogramma. Gaarne uiterlijk 5 dagen voor de evenementdatum doorgeven of u hiervan gebruik wenst te maken.

Andere mensen bekeken ook 'Thema stadswandeling'

 

Informatie aanvragen